Pšeničný lepek - gluten

Kód: 55368/1 K
Značka: Krmiva Hulín
od 158 Kč od 137 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Plastifikační a utužovací přísada do těst.

Detailní informace

Váha: 1 kg
Skladem | 55368/1 K
158 Kč
137 Kč bez DPH
Váha: 2,5 kg
Skladem | 55368/2-5
385 Kč
335 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

  • Charakteristika: Lepek, jinak také gluten, je směs dvou rostlinných bílkovin, gliadinu a gluteninu, které se nacházejí společně se škrobem v endospermu semen některých obilnin, především pšenice, žita a ječmene. V případě pšenice představuje dokonce až 80 % z bílkovinového obsahu.

Jde o důležitou součást potravinářské mouky. Kvalitou a množstvím lepku je dána i kvalita pšeničné mouky a tím i kvalita těsta z ní vytvořeného.

 
Lepek dává těstu pružnost a plastičnost. Je nepostradatelnou přísadou pro výrobu těst na boilies, které je s ním pružné, tvárné a dobře zpracovatelné. Lepek je také výbornou pojivovou součástí těsta! Po uvaření je výrobek tužší s vyšší konzistencí - hutností.
  • Možnosti použití: Lepek dobře promíchejte ještě se suchou a sypkou směsí. Teprve potom přidávejte tekuté přísady a vodu.
  • Dávkování:
Do směsí s vyšším obsahem potravinářské mouky (nad 20 %) přidat  5–7 % lepku. 
Do směsí s nízkým podílem mouky, nebo s krmnou moukou přidat  8–12 % lepku.
Do směsí s malým obsahem mouky přidejte až 15 % lepku.  

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
obchod@houpy.cz