Pšeničné klíčky
Kód: 55365/1 KDetailní popis produktu
- Charakteristika: Pšeničné klíčky, kterých se při mletí pšenice na mouku oddělí jen asi 1 %, se zatím ponejvíce zkrmují. Přitom je to nejkvalitnější část pšeničného zrna a navíc část velmi chutná, jak pro lidi, tak i pro zvířata. Jejich vzhled a struktura se může lehce odlišovat dodávku od dodávky, dle použitého druhu pšenice při mlýnském opracování! Nemění se však jejich složení a vlastnosti.
- Tip na použití: Po tepelném ošetření, nejlépe opražením nasucho, např. při 165 – 185 ° C po dobu 15 – 30 minut (pražením v troubě), se trvanlivost klíčků prodlouží na 6 až 24 měsíců za současného výrazného snížení vlhkosti a umrtvení enzymů. Klíčky tak získají velmi příjemnou oříškovou vůni a chuť. Takto upravené klíčky lze také mlít na mouku. Pro sportovní rybolov mají však největší význam v původním krmivářském stavu, jako velmi dobré pojivo do směsí na boilies a těst. Jejich vysoká dietetická hodnota a obsah klíčkového oleje je pro ryby dobrým vnadidlem.
Více je lze využít po upražení a vytěžit z nich následně jejich aromatické vlastnosti, jak je výše uvedeno.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář