Extrudovaná sója
Kód: 55341/1 KDetailní popis produktu
- Složení: Extrudované celé sojové boby. Obsah některých živin: bílkoviny ( NL ) 36 %, sojový olej 23 %, škrob 3,4 %, cukr 4,8 %, vláknina 6,9 %,
- Charakteristika: Sypká směs rozdrcených, extrudovaných sojových bobů, bez další mechanické úpravy - hrubší struktura! Extrudované suroviny jsou takové, které se zpracovávají na speciálních strojích (extruderech), kde se krátkodobě (šokově) za vysoké teploty a tlaku (130 °C a 4-6 atmosfér) "uvaří". Dojde přitom k plastifikaci ("ztekucení") škrobů, zkrácení bílkovinných řetězců a likvidaci antinutričních látek( snižujících využití živin ), a také bakterií, kvasinek a plísní.
Díky tepelnému zpracování extruzí se plně rozvinou pachové a chuťové složky, kterých má sója hojně díky vysokému obsahu oleje. Navíc takto upravené suroviny jsou až o 30 % více stravitelnější, ale především chuťově výraznější a přitažlivější ! Barva extrudované sóji je žlutá, s velmi příjemnou a výraznou olejnatou vůní. Je to vynikající pachový a chuťový atraktor pro ryby! V této úpravě je výborným doplňkem do krmítkovek a method mixů, pro výrobu krmných koulí, nebo i pro samotné krmení. Ryby, především při teplotě vody od cca 15 °C, na ni velmi dobře reagují!
Spotřebujte do 6 měsíců od nákupu! Uchovávejte v chladu do cca 12 °C a suchu! Při nevhodném skladování je sója náchylná na žluknutí tuků a zaplísnění!
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.