Boilies mix - PIKATNÍ KRILL + AMK - Speciální edice, 2,5 kg
Kód: 54399Detailní popis produktu
- Obsahuje: 20 druhů vnadících složek! Výběrové rybí moučky: Krilová, olihňová, krevetová. Hydrolyzované proteinové koncentráty: Krillový protein, Lososový protein, Sardinkový protein, rybí protein LT 94..
Dále směs obsahuje: tepelně upravené ( extrudované ) suroviny, jako jsou kukuřice, pšenice, sója, jáhly, rýže aj. Pšeničné klíčky, olejniny, bisquit mouku, sušená vejce, rybí protein, sušená játra, aj. Tekutá složka je směsí krill liquidu, lososového proteinu a extraktu z chilli.
- Charakteristika: Jde o silné a výraznou rybí směs s pálivou chutí, na základě výběrových rybích mouček a proteinů, kde je hlavním podílem Arktický krill v několika surovinových podobách, různě technologicky upravených. Směs má hnědo-oranžovou barvu s vůní po mořských plodech.
Balení: 2,5 kg směsi + 125 ml AMK
- Tip na použití: Pro náročnější rybáře máme opět dobrý typ a to přidat do směsi syrové rybí maso, např. filé, tuňáka, makrelu, vlastní nachytanou a pomletou bílou rybu, atd. Syrové maso nechte dobře odkapat, nebo ho prolisujte tak, aby bylo s co nejmenším obsahem vody a pomelte ho najemno na mlýnku na maso i s drobnými kostmi, ale bez šupin ( ucpou matrice mlýnku ). Pak ho tam můžete přidat cca až do 10 %. Získáte velmi kvalitní a přitažlivou přírodní směs, blízkou svými pachovými i chuťovými vlastnostmi přirozené potravě ryb.
Syrová vejce dejte dle vlastních zkušeností a požadavků na rozpustnost boili, doporučuji v teplejším období 6 – 8 ks / kg, dle požadavku na délku rozpustnosti. Zde bude cca do 6 hodin. Vše ale může změnit velký počet bílých ryb v dané lokalitě, které boilies ožerou ať je jak chce pevné! Pokud budete chytat v chladnější vodě, pod 15 °C, můžete dát jen 3 – 4 ks vajec. Pro ty, kdo chtějí dlouhou nerozpustnost na půl dne a víc, doporučuji přidat vaječný bílek 3 - 5 % a krupicovou mouku 10 %. Směs neobsahuje konzervant! Doporučuji zakoupit.
- Upozornění: Naše směs PIKANTNÍ KRILL pro domácí samovýrobu boilies je na ryby velmi účinná, protože obsahuje vysoké procento rybích mouček, převážně krilovou a krevetovou, které však mají snahu plavat. Proto je nutné dobře zpracovat těsto tak, aby nebylo pórovité, ale dobře zhutněné, jinak mohou kuličky po uvaření plavat. Doporučuji tuto směs jen pro zkušené samovýrobce s technickým vybavením pro míchání a vytlačování těsta.
Nejčastější příčinou, že boilies po uvaření plave, je nedostatečné zhutnění "hada" před rolováním, kdy není z těsta vytlačen vzduch. Dále příliš našlehaná vejce, např. při použití míchadla na vrtačce, přidání dalších lehkých přísad - jakýkoliv olej, příliš bílku ( nebo se mícháním našlehá ), přidání nějaké další lehké moučky ( sušená játra, kreveta, krill, dafnie, řepková moučka, aj. ).
Pokud se vám to přesto stane a boilies vám plave, použijte jej na chytání, máte totiž vynikající Odlehčené boilies. U většího množství, kdy jste s ním chtěli krmit, zkuste boilies namočit na cca 10-20 minut do vody. Většinou pak klesne ke dnu, ale není ještě měkké, takže se s ním dá házet cobrou. Používáme úplně stejnou směs k výrobě i my ve výrobě a není s ní problém při správném zpracování těsta.
- Skladování a spotřeba: Skladujte boilies směs v suchu a temnu, v dobře uzavřených, neprodyšných PVC obalech, aby směs nevyvětrávala. Doporučuji spotřebovat tento boilies mix nejlépe do 6 měsíců. Sice vydrží mnohem déle, ale dochází pomalu k samovolnému vyvětrávání přírodních aromatických složek.
Žádný výrobek na přírodním základu nevydrží mít stejné vlastnosti po dlouhé měsíce skladování. A na tom pak závisí i úspěch u vody.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.